Disse fire vil inn i UiOs styre

Fire kandidater konkurrerer om styreplassen for de midlertidige, vitenskapelige ansatte i Universitetsstyret. Se hvem de er og hvorfor de stiller.

ÅRLIGE VALG: Medlemmene i UiOs styre velges hvert fjerde år. Unntaket er studentene og representanten for de midlertidige, vitenskapelige ansatte, som velges årlig. 

Foto: UiO/Anders Lien

Fire kandidater stiller denne våren til valg som representant for de midlertidige, vitenskapelige ansatte i UiO-styret. Det ble klart sist uke etter at den forlengede forslagsfristen gikk ut 18. april.

De fire er tre kvinner og én mann, og arbeider ved fakultetene HF, JUS, SV og TF. Valget pågår elektronisk mellom 1. og 6. juni, og valgperioden er ett år fra 1. august 2020.

Dette er UiOs styre

* Universitetsstyret er UiOs øverste organ. Styret har elleve medlemmer og består av styreleder, tre medlemmer valgt blant ansatte i undervisnings- og forskerstilling, ett medlem valgt blant de teknisk og administrativt ansatte, to medlemmer valgt blant studentene og fire eksterne medlemmer. Rektor er styrets leder.
* Styremedlemmene velges hvert fjerde år. Unntaket er studentene og representanten for de midlertidige, vitenskapelige ansatte, som velges årlig. 

Dette er kandidatene:

Elisabet Garcia Gonzalez, stipendiat ved Senter for flerspråklighet MultiLing, Det humanistiske fakultet
Kjersti Lohne, forsker/postdoktor, Institutt for kriminologi og rettssosiologi, Det juridiske fakultet
Line Indrevoll Stänicke, postdoktor, Psykologisk institutt, Det samfunnsvitenskapelige fakultet
Sjur Atle Furali, stipendiat, Det teologiske fakultet

Derfor stiller de til valg

Valgplattformene publiseres ikke på UiO.no før 18. mai. Uniforum har derfor sendt kandidatene følgende spørsmål på e-post:

1. Hvorfor stiller du til valg?
2. Hvilken enkeltsak er du aller mest opptatt av?

Elisabet Garcia Gonzalez:

Elisabet Garcia Gonzalez  (Foto:UiO)

1. There is not one single reason why I decided to run, but the one that weights the most certainly is my place in this university as an international scholar, and that of so many other fixed-term employees. One of the things I admire and respect most about this university is that transparency and involvement in decision-making is encouraged. However, this is not true for all groups. International fellows and researchers are often left out of the picture either because they do not speak Norwegian or because they are assumed to be uninterested in the politics of the university. We are often overlooked despite the fact that we bring alternative experience and mindsets that could greatly benefit the place of the university in the world map.

2. I do not run just for international employees, I think there are many challenges that are common to all of us including the uncertainty of our careers as academics. I believe fellows can benefit from greater collaboration across disciplines as well as training to become employable in and outside academia, in Norway and abroad. I believe we can achieve this goal if we assure a diversity of voices in organisms like the university board.​

Kjersti Lohne:

Kjersti Lohne (foto: UiO)

1. Jeg stiller til valg fordi jeg ønsker å være en tydelig stemme for midlertidig ansatte inn i universitetsstyret i den krevende situasjonen som UiO – og de midlertidig ansatte – nå står i. Siden jeg begynte som midlertidig ansatt ved UiO for snart 10 år siden har jeg vært engasjert i universitetspolitikk og hatt ulike verv ved universitetet. Jeg har vært ansatt som stipendiat, postdoktor og forsker i midlertidige stillinger, og har blant annet jobbet med karriereveier og forskningspolitikk i Akademiet for yngre forskere. Dette betyr at jeg vet godt hvordan større vitenskapspolitiske kamper slår ut på rekruttene – de midlertidig ansatte – og jeg er klar for å verne – og styrke – vår interesse inn i styret. 

2. Universitetet i Oslo går en spennende men krevende tid i møte. En ny universitets- og høgskolelov er på trappene og Kunnskapsdepartementet jobber med en strategi for forskerrekruttering og karriereveier i forskning og høyere utdanning. Det er helt vesentlig at UiO – og universitetsstyret – er gode innspillgivere i disse prosessene. Men akkurat nå er UiO, samfunnet, og verden i unntakstilstand. Dette slår særlig ut på de midlertidig ansatte som ser tiden og kontrakter smuldre opp som følge av Korona-restriksjonene. Jeg er derfor aller mest opptatt av at stipendiater, postdoktorer og forskere i midlertidige prosjektstillinger får tilrettelagt oppfølging slik at de får mulighet til å ferdigstille prosjektene sine på en god måte – til gode for dem selv, UiO og samfunnet for øvrig som nyter godt av arbeidet vårt. 

Sjur Atle Furali:

1. Jeg stiller fordi jeg vil tale de midlertidige representantenes sak, og jobbe for karriereutvikling, likestilling og permisjoner. I den situasjonen UiO står oppe i nå er permisjonsproblematikken særlig aktuell. Da jeg studerte på UiO satt jeg en periode i Studentparlamentet, jeg er aktiv i Rødt og har tidligere vært aktiv i fagforeninga.

2. Vi ser at universitetets midlertidig ansatte har store utfordringer når det kommer til å ferdigstille arbeidene sine, og dette er ikke bare på grunn av de begrensninger UiO har gitt sine ansatte siden utbruddet av covid-19, men antall år PhD-er og post.doc-er har til prosjektene sine er det all grunn til å sette spørsmålstegn ved om er riktig vurdert. Jeg vil også jobbe for at undervisning blir en rettighet for de midlertidig ansatte, slik at de stiller sterkere i en søknadsprosess. Min fremste målsetning er altså å jobbe for at veien til fast ansettelse gjøres lettere.      

Line Indrevoll Stänicke: 

Line Indrevoll Stänicke (foto:UiO)
1. Jeg stiller til valg for å fremme de midlertidige ansattes synspunkter og rettigheter og bedre deres arbeidssituasjon. Jeg er opptatt av å sikre likestilling, kjønnsbalanse og mangfold, og er generelt opptatt av å sikre universitetets autonomi. Jeg har bakgrunn som PhD stipendiat, universitetslektor og postdoktor ved det samfunnsvitenskapelige fakultet, psykologisk institutt. Før jeg ble forsker har jeg arbeidet som klinisk psykolog og er opptatt av å skape gode og nyttige samarbeids- og utviklingsprosjekt mellom universitetet og ulike sektorer av samfunnet. Etter min mening bør samfunnsmessig, miljømessig og etisk innflytelse av forskning, formidling og undervisning i større grad vektlegges i vurdering av kvalitet.

2. Den enkeltsak jeg er mest opptatt av er å jobbe for å redusere midlertidighet og skape forutsigbare karriereløp for midlertidig ansatte som på sikt ønsker en fast stilling. Viktige arbeidsområder vil være å bedre informasjon og veiledning om ulike karriereløp, kollegial karriereveiledning, samt å øke formelle rettigheter for midlertidige ansatte.
 

Her er forslagsstillerne bak kandidatene:

Elisabet Garcia Gonzalez: Ingeborg Sophie Bjønness Ribu (stipendiat, Institutt for lingvistiske og nordiske studier, HF); Pernille Hansen (postdoktor, Senter for flerspråklighet MultiLing, HF); Yes Sevinc (postdoktor, Senter for flerspråklighet MultiLing, HF); Ingvild Badhwar Valen-Sendstad (stipendiat, Senter for flerspråklighet MultiLing, HF); Junyi Yang (stipendiat, Institutt for pedagogikk, UV); Natalia Karushina (postdoktor, Psykologisk institutt, SV); Liquan Liu (postdoktor, Senter for flerspråklighet MultiLing, HF); Jorunn Simonsen Thingnes (stipendiat, Senter for flerspråklighet MultiLing, HF)

Kjersti LohneKjersti Lohne; Jørgen Sørgard Skjold (stipendiat, Institutt for offentlig rett, JUS); Synøve Nygaard Andersen (postdoktor, Institutt for sosiologi og samfunnsgeografi, SV); Sigrun Marie Moss (førsteamanuensis, Psykologisk institutt, SV); Rachelle Esterhazy (postdoktor, Institutt for pedagogikk, UV); Antoine de Bengy Puyvallée (stipendiat, Senter for utvikling og miljø); Julie Sørlie Paus-Knudsen (stipendiat, Senter for økologisk og evolusjonær syntese, MN); Eli Bæverfjord Rye (stipendiat, Fysisk institutt, MN); Rune Ellefsen (postdoktor, Institutt for kriminologi og rettssosiologi, JUS; Marthe-Lise Næss-Andresen (stipendiat, Institutt for helse og samfunn, MED); Tejaswinee Kelkar (stipendiat, RITMO Senter for tverrfaglig forskning på rytme, tid og bevegelse)

Line Indrevoll StänickeLine Indrevoll Stänicke

Sjur Atle FuraliEllen Aasland Reinertsen (stipendiat, TF)

Les mer om vårens styrevalg på UiO.no

 

Av Helene Lindqvist
Publisert 4. mai 2020 05:40 - Sist endra 12. mai 2020 10:29
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikkje UiO- eller Feide-brukar?
Opprett ein WebID-brukar for å kommentere