NEKROLOG: Kirsti Lyngvær Engelien (1970-2022)

Å forme framtidas skole var Kirstis visjon. Selv omformet hun universitetets femårige lektorprogram. Det skriver kolleger ved Det utdanningsvitenskapelige fakultet om Kirsti Lyngvær Engelien som døde den 15. november. 

EN UROKKELIG TRO: Kirsti hadde alltid en plan og en urokkelig tro på at problemer kunne løses, skriver kolleger om Kirsti Lyngvær Engelien (1970-2022).

Foto: Pressefoto/UiO

Kirsti Lyngvær Engelien gikk bort 15. november etter lengre tids sykdom, 52 år gammel. Etter oppveksten i Kristiansund utdannet Kirsti seg til lektor med hovedfag i historie ved Universitetet i Oslo (UiO). Hun arbeidet i flere år som lektor i ungdomsskolen før hun ble ansatt ved Institutt for lærerutdanning og skoleforskning ved UiO med historieundervisning som fagområde. Her ble hun i 20 år, og herfra ledet hun universitetets lærer- og lektorutdanning de siste ti årene.

Å forme framtidas skole var Kirstis visjon. Selv omformet hun universitetets femårige lektorprogram. Hun utviklet en ny programstruktur og en ny modell for å følge studentene tett gjennom hele utdanningsløpet og la grunnlaget for et forpliktende samarbeid med praksisskolene. Kirsti hadde alltid en plan og en urokkelig tro på at problemer kunne løses. Hun samarbeidet nært med kolleger over hele universitetet så vel som med studentene, og hun delte alltid æren for gode resultater med dem hun samarbeidet med.

Som nestleder i landets første senter for fremragende utdanning utviklet Kirsti stadig nye prosjekter. Gjennom sin idérikdom og unike evne til å sette ideene ut i livet og dele dem med andre formet hun en lektorutdanning som høstet lovord da den ble offentlig evaluert i høst. Vi er glad for at Kirsti fikk oppleve dette. I hennes lederperiode fullførte stadig flere studenter utdanningen, og hun var tydelig stolt hver sommer når hun kunne gratulere store studentkull som lektorer klare for lærergjerningen.  

Kirstis ekte engasjement sprang ut av en dyp forståelse av lærerutdanningenes samfunnsrolle og en tro på at det nyttet. I Universitets- og høgskolerådet engasjerte hun seg for lærerutdanninger over hele landet og deltok i dialogen med politikerne.

Kirsti viste stor omsorg og omtanke for kollegene sine og ble høyt verdsatt. Når arbeidsdagen var over, ville hun hjem til «karan sine», Ola og Hauk, som nå har mistet en høyt elsket ektefelle og mor. Vi føler med dem i sorgen og minnes Kirsti med stor respekt og i dyp takknemlighet.

 

 

 

Emneord: Det utdanningsvitenskapelige fakultet Av Rita Hvistendahl, Dijana Tiplic-Lunde og Doris Jorde, Universitetet i Oslo
Publisert 7. des. 2022 11:16 - Sist endra 7. des. 2022 11:16
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikkje UiO- eller Feide-brukar?
Opprett ein WebID-brukar for å kommentere