Måtte stenge Domus Juridica etter hærverk - kunstverk skadet

–Vi har aldri opplevd et så omfattende hærverk tidligere, sier jusdekan Ragnhild Hennum. Domus Juridica måtte i dag stenge etter at en person hadde utført store skader inne i bygningen. 

STORE SKADER: Det var skader både på møbler og på en kunstinstallasjon etter hærverket i Domus Juridica. 

Foto: Ola Gamst Sæther

Kunstinstallasjonen "Queens of the Tear Duct" av Tiril Hasselknippe er skadet, og stoler, sofaer og bord ligger strødd i flere biter i foajeen. Det er resultatet etter at en mann gikk løs på flere gjenstander i Domus Juridica i sentrum mandag kveld og kastet stoler, sofaer og bord fra etasjene over og ned i foajeen. Noen av møblene traff deler av kunstinstallasjonen, som det altså gikk hardt utover. Hendelsen ble oppdaget av vekter som varslet politiet, skriver Det juridiske fakultet på sine nettsider.  

 

RYDDER OPP: Folk fra Universitetet i Oslo rydder opp etter hærverket i Domus Juridica. (Foto: Ola Gamst Sæther)

Mannen ble tatt hånd om av politiet sent mandag kveld, skriver politiet i en pressemelding ifølge VG

– Han ble pågrepet av politiet på stedet, og har status som siktet. Siktede ble tatt med til legevakten for vurdering av helsetilstanden, sier politiadvokat Helge Hammerslund Skåland til avisa

Fakultetet har ingen grunn til å tro at gjerningspersonen har noen tilknytning til fakultetet, men vedkommende har klart å komme seg inn i bygget og gjennomføre hærverket. For fakultetet fremstår det som tilfeldig at det ble utført i Domus Juridica. Fakultetet vil politianmelde hærverket, går det fram av nettsidene til Det juridiske fakultet. 

 

STENGTE: Domus Juridica måtte holde stengt i dag på grunn av hærverket inne i bygningen. (Foto: Ola Gamst Sæther) 

Hærverket førte til at Det juridiske fakultetet måtte stenge hele bygningen. Dermed ble flere forelesninger avlyst, mens noen ble digitale. Jusdekan Ragnhild Hennum er blant dem som holder til i bygningen.

– Vi har aldri opplevd noe så omfattende hærverk tidligere, sier hun til Uniforum.. Mannen som stod bak, ble stoppet av vektere og overlatt til politiet sent mandag kveld.

– Domus Juridica ligger midt i sentrum, og dørene er åpne for alle på dagtid, så det har også  også tidligere skjedd at noen har begått mindre hærverk i bygningen. Men noe slikt som i dag, er helt nytt for oss, sier Ragnhild Hennum. Hun beklager  overfor studentene at de måtte stenge bygningen i dag, men lover at den vil åpne igjen i morgen.

– Dessverre ble noen forelesninger avlyst, mens andre klarte å kjøre forelesningene digitalt, opplyser hun. 

 

 

Emneord: Det juridiske fakultet, Politi Av Martin Toft
Publisert 29. aug. 2023 12:46 - Sist endra 12. jan. 2024 14:52
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikkje UiO- eller Feide-brukar?
Opprett ein WebID-brukar for å kommentere