Nå er han tilsatt som universitetsdirektør i fast stilling

Arne Benjaminsen er i dag tilbudt  jobben som universitetsdirektør i fast stilling ved Universitetet i Oslo.  Det vedtok Universitetsstyret i dag.  

FAST: Arne Benjaminsen er nå tilsatt i fast stilling som universitetsdirektør ved Universitetet i Oslo.  (Foto: Ola Gamst Sæther)

Arne Benjaminsen er nåværende universitetsdirektør ved UiO. Han kom til stillingen i 2019 fra Nærings- og fiskeridepartementet, der han var assisterende departementsråd. Den gangen var universitetsdirektørstillingen på åremål, nå er den – ved lovendring – gjort om til fast.

– UiO er en kompleks kunnskapsorganisasjon, og rollen som universitetsdirektør krever omfattende erfaring med forvaltning og administrasjon. Det fikk vi med Arne Benjaminsen som har vært en svært kompetent direktør. Vi er veldig glade for å kunne ansette ham i fast stilling, sier rektor og styreleder Svein Stølen i en melding på UiOs nettsider

Benjaminsen er utdannet siviløkonom. Han hadde sin første jobb ved UiO, da han jobbet med budsjett ved Seksjon for virksomhets- og økonomistyring.

Han har vært ansatt som avdelingsdirektør i Kirke-, utdannings- og forskningsdepartementet, og var universitetsdirektør ved Universitetet i Tromsø fra 1. januar 2001 til 2004. Deretter gikk han tilbake til forvaltningen og embetsverket og tiltrådte som ekspedisjonssjef for den nye Forsknings- og innovasjonsavdelingen i Fiskeridepartementet. Der ble han konstituert departementsråd i 2011.

Senere ledet han Forsknings- og innovasjonsavdelingen i Nærings- og fiskeridepartementet, før han ble assisterende departementsråd i samme departement.

Benjaminsen har hatt styreverv blant annet i Nasjonalbiblioteket og Lånekassen. I dag er han styremedlem i SiO og leder styret for Helgelandssykehuset HF.

Publisert 18. juni 2024 10:59 - Sist endra 18. juni 2024 11:18
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikkje UiO- eller Feide-brukar?
Opprett ein WebID-brukar for å kommentere